Facebook veroorzaakt stress

Facebook veroorzaakt stress

Facebook veroorzaakt stress

Dat vroeger alles veel beter was wist iedereen natuurlijk allang. Maar wiens schuld is dat? Volgens wetenschappelijk onderzoek is het allemaal de schuld van Facebook.

Facebook is haast vanzelfsprekend de plek waar je oude vrienden terugvindt en vriendschappen van vroeger toch nog in stand houdt zonder verplichte maandelijkse telefoongesprekken. Maar Facebook is veel meer dan alleen dat. Je spreek af met vrienden, flirt met die leuke nieuwe collega en nog veel meer.

Facebook veroorzaakt stress

Het is echter ook de plek waar je andere collega’s meekijken, je ouders checken wat je eigenlijk allemaal uitspookt en waar je toekomstige baas kijkt wat voor persoon je bent.  Al deze mensen wil je tevreden houden en tegelijkertijd wil je precies kunnen zeggen wat jij vindt zonder dat je daar enige censuur op toepast. Dit kan heel veel stress opleveren. Daarbovenop komt nog de verslavingsstress die veel mensen ervaren doordat ze meerdere keren per dag facebook “moeten” checken. Dat deze  “Facebook stress”  een serieus probleem is, is onlangs bewezen door Ben Marder, onderzoeker aan de universiteit van Edinburgh. Voor alle details van het onderzoek kun je hier terecht.