Jouw Facebook bericht is niet leuk!

saaie facebook berichten

Nieuw onderzoek van de Stanford universiteit  laat zien dat de meeste van jouw vrienden je facebook berichten niet leuk vinden.  Misschien is dit enigszins gechargeerd  maar ze nemen in ieder geval niet de moeite om op jouw bericht te reageren of het te liken. Dit blijkt uit onderzoek van de Stanford universiteit in California.

 

Hoeveel Facebook berichten zijn jouw vrienden?

Na onderzoek van de gegevens van 200.000 facebookers is het onderzoeksteam van de Stanford universiteit tot de conclusie gekomen dat de meeste mensen onderschatten hoeveel facebook vrienden hun berichten daadwerkelijk zien.  De gemiddelde gebruiker bereikt met een simpele status update ongeveer 35 procent van alle vrienden, op maandbasis is dit zelfs 61 procent. Facebook gebruikers denken echter dat ze gemiddeld maar zo’n 10% van hun vrienden gebruiken. Dat staat gelijk aan 20 Facebook vrienden (zie facebook infographic). Facebookers baseren zich voornamelijk op het aantal likes en reacties dat ze krijgen van vrienden waardoor dit aantal 3 keer zo laag uitkwam ten opzichte van de werkelijkheid.

Al met al kan de conclusie worden getrokken dat wij, facebookgebruikers, moe zijn van alle updates van facebook vrienden die ons iedere dag weer goede morgen wensen, vertellen wat ze gaan eten of foto’s posten van hun huisdier.