Facebook Lente Schoonmaak

Facebook SchoonmaakBevrijdingsdag is voortaan ook de dag van De Nationale Facebook Lente Schoonmaak. Hét moment om jezelf te bevrijden van alle vrienden op Facebook die eigenlijk geen vrienden zijn!

 

 

Waarom ben je Facebook vrienden

Soms vraag je jezelf wel eens af waarom je eigenlijk vrienden bent met iemand in je Facebook vriendenlijst. Sommige mensen in je vriendenlijst ken je misschien niet eens. Uit onderzoek blijkt dat de grootste reden (82%) om Facebook vrienden te worden is omdat je die persoon ook in het echte leven kennen. Op de tweede plaats, met 61%, voegen we Facebook vrienden toe omdat we wederzijdse vrienden hebben.  Op de derde plaats eindigt met grote afstand (slechts 11%) het toevoegen van mensen die je kent via je werk (collega’s en/of klanten).

Waarom verwijder je Facebook vrienden

Wanneer je dan toch echt tot het punt komt om Facebook vrienden te verwijderen dan is de nummer 1 reden, met 55%,  hiervoor gemene of stomme comments op Facebook. Met 41% is de op een na grootste reden het niet of nauwelijks kennen van je Facebook vriend. De reden die op de 3e plaats komt met 39% is het verwijderen omdat Facebook vrienden hun account gebruiken om dingen aan je te verkopen.

Facebook Lente SchoonmaakFacebook Schoonmaak

Iedereen heeft wel 10 of meer vage kennissen die je het liefst van facebook verwijderd. Uiteindelijk doe je dit niet omdat je het om een of andere reden toch lullig vindt om iemand die je al in geen jaren meer spreekt te verwijderen van je Facebook. Uit onderzoek onder de bezoekers van FacebookVerwijderen.nl blijkt dat ongeveer 38% geen enkel persoon heeft verwijderd van Facebook.

Dit is precies de reden waarom wij De Nationale Facebook Lente Schoonmaak hebben opgezet. Net zoals de jaarlijkse lenteschoonmaak is dit het moment om op te ruimen en je weer helemaal fris te voelen. Dus verwijder 5 mei al je vage kennissen, oud-collega’s of vrienden waar je jezelf al maanden aan irriteert en voel je weer helemaal fris!

Doe mee aan dit grote Facebook evenement!