Facebook stopt Social Roulette

social-roulette

Facebook houdt niet zo van websites en apps die Facebook buitenspel zetten. Daarom heeft Facebook ervoor gezorgd dat de app Social Roulette niet meer gebruikt kan worden. Social Roulette is een soort van Russisch Roulette waarbij de spelers een kans van 12,5% hebben dat hun Facebook profiel wordt verwijderd.

Facebook kritiek

Het was natuurlijk al langer bekend dat Facebook het niet zo heeft op kritische partijen, maar ze hebben wederom bewezen dat ze toch echt kleinzerig zijn. Nadat Social Roulette afgelopen zaterdag live wilde gaan bleek dat Facebook het er niet mee eens was, omdat het zogezegd tegen de gebruikerservaring ingaat. Dat is toch vreemd voor een bedrijf waarvan de eigenaar zelf weinig aantrekt van kritiek.

Facebook provoceren

De doelstelling van de makers van Social Roulette was om mensen te provoceren. Er wordt namelijk veel gepraat over Facebook verwijderen zonder dat de meeste dat ook echt doen. Om mensen hier op een speelse wijze mee te confronteren is de app gemaakt. Er wordt net zoals bij het originele Russisch Roulette een soort van pistool geladen met 6 kamers waarvan er slechts 1 een kogel bevat. Heb je geluk dan gebeurt er niets maar tref je de kogel dan wordt in 1 keer je facebook profiel gedeactiveerd. Om de app alsnog live te krijgen  zijn de makers momenteel hard bezig om, zij het met enkele aanpassingen, de app toch weer live te krijgen.