83 Miljoen Nepprofielen

83 miljoen nepprofielen

Misschien heb jij ook weleens een vriendschapverzoek gekregen van die ene vrijgezelle droom-chick die zegt jou wel te willen leren kennen omdat ze denkt dat jullie karakters zo goed bij elkaar passen. We halen je liever niet uit die mooie droom, maar waarschijnlijk is het een nepprofiel van een harige Rus of malafide Nigeriaan die je uiteindelijk geld wilt aftroggelen.

 

 

83 miljoen nepprofielen

Er zijn in totaal ruim 83 miljoen nepprofielen op Facebook. Dit is bijvoorbeeld al meer dan er mensen wonen in Duitsland (80 miljoen). Deze nepprofielen bestaan uit verschillende soorten. Ruim de helft van de nepprofielen bestaat uit dubbele accounts. Hierbij kun je denken aan personen die iemands identiteit willen overnemen, of mensen die niet weten hoe je facebook verwijderd en een nieuw account aanmaken met een ander emailadres. Verder is er nog een groep van ruim 14 miljoen profielen die zijn gericht op het spammen van jou, hierbij kun je denken aan die mooie Svetlana uit de Oekraïne die graag met jou wil daten of die goede father John uit Nigeria die jouw hulp nodig heeft bij het opzetten van een weeshuis. De laatste groep bestaat uit bijna 23 miljoen accounts waarbij iemand zich als een bedrijf registreert terwijl ze eigenlijk een gewoon persoon zijn of andersom.