Facebook Beveiliging

De nieuwsberichten over Facebook fraude, Facebook account gehackt of juist hoe zorg je dat je (toekomstige) werkgever je Facebook account niet kan volgen vliegen je om de oren. Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om je Facebook te beveiligen. Je account beveiligen kan eenvoudig via Facebook, maar we hebben ook een aantal extra beveiligingstips voor je op een rij gezet zodat je Facebook op en top veilig is.

 Facebook beveiligen voor gevaar van buiten af.

facebook beveiligingWist je dat je in slechts 3 stappen de beveiliging van je facebook account kunt checken en verbeteren.
Verbeter de Facebook beveiliging van je account in 3 eenvoudige stappen:

1. Apps die toegang hebben tot je Facebook.
Wist je dat we gemiddeld 30 apps en websites toegang geven tot Facebook. Het is natuurlijk heel fijn om via je Facebook inlog ook in te loggen op AirBnB, Tinder, Spotify en al die verschillende spelletjes op je telefoon, maar hoeveel informatie verkrijgen die apps over jou via jouw Facebook profiel?

2. Vanaf welk apparaat log je in op Facebook
Meestal log je in op Facebook vanaf dezelfde telefoon, computer of tablet. Facebook stuurt je daarom een bericht als je ineens inlogt vanaf een andere telefoon of vanuit Roemenië. Je kunt in het geval dat jij dit niet zelf bent direct je account blokkeren voor dat apparaat.

3. wachtwoord controle
Gebruik je altijd hetzelfde wachtwoord, is jouw wachtwoord de naam van je kind of kom je niet verder dan een muziekinstrument in combinatie met “123”. Facebook geeft aan of je wachtwoord sterk genoeg is.

Check nu je beveiliging op Facebook

Facebook beveiligen tegen jezelf

Facebook beveiligen tegen jezelf? Jazeker, je wilt soms gewoon niet dat iedereen je post ziet

1. Zet je vrienden in lijsten 
Het is natuurlijk heel leuk dat je zowel bevriend bent met je kinderen, ouders, buren, collega’s en vrienden maar je wilt niet altijd dat iedereen bepaalde berichten kan zien. Daarom is het handig om je Facebook vrienden in te delen in lijsten. Dit kan heel eenvoudig in slechts 2 stappen

  • Scroll op je timeline naar beneden tot je aan de linkerkant Vrienden ziet staan. ga op vrienden staan en klik op meer.
    facebook vriendenlijst

 

 

 

 

 

 

  • Maak een nieuwe vriendenlijst aan bovenaan de pagina.

Facebook vriendenlijst maken

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

2. Zorg dat niemand je zomaar kan taggen of berichten kan sturen

Heel leuk dat je een avond bent doorgezakt met vrienden maar of je die foto’s nu direct op Facebook wilt hebben… Stel daarom in wie dan wel of iemand zomaar jou kan taggen in foto’s en berichten. Dit kan door hier naartoe te gaan: https://www.facebook.com/settings?tab=timeline en alles af te stemmen op jouw wensen.

tijdlijn en instellingen voor taggen